dijous, 5 de setembre del 2013

Comunicat de FAPA sobre començament de curs


Benvolguts socis i companys,

Vos enviam aquesta convocatòria per una assemblea informativa de la nostra Federació perquè els darrers esdeveniments ens presenten un inici de curs molt preocupant.

La incapacitat de la Conselleria d’Educació i dels seus responsables per arribar a punts de consens amb la comunitat educativa, la imposició dels projectes lingüístics fins al punt de cometre irregularitats legals o vulnerar els nostres drets fonamentals, i els atacs continus a l’educació pública, tot plegat, ens ha precipitat a una situació que NO és adequada per a l’inici d’un nou curs, inclosa la vaga indefinida de la que també n’és responsable l’administració. El problema a dia d’avui no és limita a una qüestió sociolingüística sinó molt més profunda.


FAPA i COAPA ens vàrem reunir amb la senyora Consellera quan va acabar el curs passat deixant-li clara la nostra actitud i oferint-li alternatives, com ara la suspensió temporal del decret TIL per a l’estudi assenyat de la seva aplicació però la Sra. Camps es va mostrar inflexible demostrant el seu desconeixement en l’àmbit educatiu i el Sr. Estarelles va fer gala del tarannà poc conciliador que el caracteritza.

Aquesta mateixa actitud per part de la Conselleria ens l’han confirmada totes les entitats amb les que ens hem reunit per compartir preocupacions i alternatives, i hores d’ara no tenim cap dubte que la Conselleria no escolta i governa d’esquena a la comunitat educativa.

Pensam, doncs, que la Conselleria ha fracassat i que la Sra. Camps no ha estat a l’alçada de les circumstàncies, conduint-nos a un principi de curs CAÒTIC on: hi ha centres que encara no saben quin és el seu projecte lingüístic per enguany, alguns directors són suspesos de sou i feina en un acte de coacció inadmissible i desproporcionat, els docents estan a punt d’iniciar una vaga indefinida quan només demanen condicions per ensenyar, els inspectors neguen que hagin iniciat expedients sancionadors, la conselleria entra en contradiccions contínuament, les famílies veim retallades totes les ajudes i fins i tot hem reclamat empara a la Defensora del Poble per vulneració dels nostre drets fonamentals ...

Per tot això, creiem que cal que ens preparem per enfrontar-nos de forma responsable al que serà l’inici més complicat dels últims anys i per això pensam que cal reunir-se, compartir informació, dubtes, idees, estratègies, consultes legals i que després cada APIMA en faci ús d’acord amb el seu criteri i les seves circumstàncies.

Per facilitar l’assistència dels socis i tenint en compte que és una assemblea informativa oberta, es convoca a tres municipis diferents:

10 de setembre
20.00h
INCA - CEIP PONENT
Av. del Raiguer s/n
11 de setembre
20.00h
PALMA – IES RAMON LLULL
MANACOR – TRATRE MUNICIPAL
Via Portugal 2
Av. del Parc s/n

Si voleu convidar a l’assemblea informativa a altres persones interessades ho podeu fer. Pensam que la situació reclama de la nostra assistència i que és la nostra responsabilitat  lluitar pels nostres drets, ara que encara ens empara la Llei i que encara tenim forces ... demà potser massa tard.

Palma, 4 de setembre de 2013

Vicenç Rodrigo
President de FAPA MALLORCA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada